“Hladne glave i trezveno odlučujemo o svojoj sudbini”

  • 26. Maja 2023.
  • 662 Pregleda

Ostao je još jedna korak Plavima do konačnog opstanka. Prepreka se zove Zrinjski. Aktuelni prvak koji stiže u Srebrenik bez rezultatskog imperativa, ali koji sigurno ne dolazi na “izlet”.

Ovu nedjeljnu utakmicu najavili su danas trener Bošnjaković i napadač Hadžić.

– Svjesni smo šta nas čeka u nedjelju. Znamo šta nam znači pobjeda a šta znači poraz. Čitava svlačionica je izuzetno motivisana. Pokušat ćemo da tu utakmicu dobijemo. I da ispravimo sve ove stvari koje su se dešavale u proteklom periodu, kazao je Bošnjaković.

Kada je u pitanju sastav za nedjelju, Tuzlaci imaju određenih problema.

– Skupo smo platili pobjedu u Konjicu. Nećemo imati kartoniranih igrača a to su Karjašević, Gavrić i Ćorić. Nadomjestit će ih oni koji budu spremni. Vraćaju nam se Mehidić i Hasanbegović koji su odradili suspenziju, kazao je Bošnjaković.

Potom se malo osvrnuo i na protivnika.

– Pokušat ćemo mirne glave, trezveno, da odlučimo o svojoj sudbini. Zrinjski izuzetno cijenimo i respektujemo. Znamo o kakvoj se ekipi radi. Imaju kvalitetan igrački kadara, dobrog trenera, dobre strukture kluba…Nadam se da ćemo ipak uspjeti u našoj namjeri i našim navijačima i rukovodstvu kluba podariti sreću i zadovoljstvo, kazao je Bošnjaković.

Zatim se medijima obratio i junak zadnje pobjede u Konjicu, Irfan Hadžić.

–  Očekuje nas jedna teška i zahtjevna utakmica. U tih preostalih 90 minuta treba da pokažemo da zaslužujemo da opstanemo u Premijer ligi. Pobjeda u Konjicu nas je podigla kako fizički tako i psihički i vjerujem da ćemo na kraju uspjeti da slavimo i ostvarimo opstanak u Ligi, kazao je Hadžić.

Utakmica Tuzla City-Zrinjski igra se u nedjelju od 17 sati na Gradskom stadionu u Srebreniku.

press Služba F.K.Tuzla City

Podjeli: