Baljić: “Mladost moramo pobijediti”

  • 1. Novembra 2019.
  • 287 Pregleda

Dva vezana poraza uplalila su alarm u redovima Tuzla Cityja, pa se meč protiv Mladosti nameće kao imperativ. To je kazao i trener Elvir Baljić na današnjoj press konferenciji.

– Protekle dvije utakmice smo poraženi, nismo osvojili niti jedan bod i meč protiv Mladosti nam je onaj u kome moramo ostvariti pobjedu. Ne samo zbog bodova i rezultata, nego i zbog dizanja samopouzdanja u ekipi. Mladost takođe traži bodove, u nezavidnoj su poziciji i sigurno nas zbog toga očekuje težak meč. Takve utakmice su uvijek teške. Nadam se da ćemo odigrati najbolje što znamo i slaviti pobjedu. Jednostavno, moramo pobijediti, rekao je Elvir Baljić na press konferenciji.

Sličnog je razmišljanja i krilni napadač Plavih Nermin Crnkić, koji također želi trijumf u subotnjem duelu.

– Svima je jasno šta nam ova utakmica znači. Samo razmišljamo o pobjedi koja nam je prijeko potrebna. Šef je sve pojasnio. Naše je da sutra izađemo na teren i od prve minute pokažemo da smo mi oni koji su favoriti i koji su bolji, kaže Crnkić.

U ovome duelu Stručni štab ne može računati na kapitena Efendića koji je u Banja Luci dobio crveni karton dok je upitan nastup i Hasanovića zbog povrede.

Meč protiv Mladosti se igra u subotu od 13 sati i 30 minuta.

press Služba FK Tuzla City

Podjeli: