Bošnjaković proziva u nedjelju

  • 7. Juna 2019.
  • 408 Pregleda

U nedjelju 09.juna za fudbalere Tuzla Cityja i zvanično počinju pripreme za narednu sezonu.

Trener Milenko Bošnjaković izvršit će prozivku u 18 sati kada će biti ozvaničen početak rada.

– Plan i program priprema je spreman. Imat ćemo ispred sebe 40 dana što je sasvim dovoljno da se odrade kvalitetne pripreme. Prvi dan neće biti treninga. Bit će to samo upoznavanje sa igračima. Predstavljanje plana i programa i onoga što nas očekuje i što se zahtijeva od igrača. Prva dva-tri dana radit će se medicinski pregledi i testiranja, da vidimo na kojem su fizičkom nivou igrači i onda od srijede ili četvrtka kreće onaj pravi trenažni proces, kaže Bošnjaković.

Kada su u pitanju odlasci to je već poznato javnosti pa se sada već zna da u narednoj sezoni u plavom dresu nećemo gledati Širanovića, Čomora, Brekala, Hajrovića i Murgu. A, vrlo je moguće da će biti još odlazaka.

Što se tiče rubrike “dolasci”, za sada je zvanično Klubu pristupio sam napadač Mirsad Ramić.

– Na pojačanjima radi sportski direktor Samir Muratović, naravno  u saglasnosti sa Stručnim štabom. U opticaju je nekoliko fudbalera. Međutim, sve je još uvijek u fazi pregovora i dogovora. Jasno je da nam treba osveježenja u zadnjoj liniji, zatim u veznom redu, kako u sredini tako i na krilnim pozicijama. Nastojimo da igrači koje angažujemo budu pojačanja, ističe Bošnjaković s kojim će u Stručnom štanu raditi Samir Adanalić, Selver Ahmetović, Mirsad Dedić i Jasmin Zahirović.

press Služba FK Tuzla City

Podjeli: