Bratstvo prva prepreka juniorima na putu prema Premijer ligi

  • 17. Jula 2020.
  • 482 Pregleda

Juniori Tuzla Cityja u subotu od 17 sati na stadionu “Bare”, igraju prvu kvalifikacionu utakmicu za plasman u Omladinsku Premijer ligu BiH.

Naime, izabranici Mensura Dedića osvojili su prvo mjesto u svojoj grupi na “Sjeveru” i odmjerit će snage sa najboljom ekipom u drugoj grupi “Sjevera”, a to je gračaničko Bratstvo.

– Momci su dobro radili zadnjih sedmica. Hendikep je što pravo nastupa nemaju juniori iz prošle sezone, ali mi na to ne možemo uticati. Dobili smo mlađe momke iz kadetske selekcije i vjerujem kako će ih oni adekvatno nadomjestiti. Naš jedini cilj je plasman na završnicu u Tomislavgrad narednog vikenda, kaže trener juniora Mensur Dedić.

U slučaju prolaza, juniori Tuzla Cityja plasirat će se u završnicu koja se narednog vikenda igra u Tomislavu gdje ih čeka borba za plasman u Omladinsku Premijer ligu BiH. Tamo će se naći domaćin Tomislavgrad, zatim bihaćko Jedinstvo te pobjednik “Centra” Čelik-Radnik Hadžići.

Juniorska utakmica između Tuzla Cityja i Bratstva igrat će se bez prisustva gledalaca a sve u cilju smanjenja rizika od bolesti Covid-19.

press Služba F.K.Tuzla City

Podjeli: