Direktor Vugdalić nakon video-konferencije o nastavku sezone

  • 15. Aprila 2020.
  • 427 Pregleda

Danas je u organizaciji Nogometnog saveza BiH održana video-konferencija sa predstavnicima premijerligaša u cilju nastavka takmičenja BH Telecom Premijer lige.

Fudbalski klub Tuzla City predstavljao je generalni direktor našeg Kluba Sabahudin Saša Vugdalić.

Nakon sastanka je kazao:

– U ovome momentu nije moguće donijeti odluku kad bi se tačno sezona trebala nastaviti, a ono što je sigurno da će se nastaviti jer je to želja i klubova, ali i Nogometnog saveza kao i naredba UEFA-e, kaže Vugdalić.

Opšte je mišljenje da je zdravlje igrača i svih aktera najbitnije.

– Evidentno je da će se pratiti naredbe entitetskih kriznih štabova. Od njih će umnogome zavisiti kad bi se moglo početi s treninzima odnosno kad bi mogla sezona da se nastavi. Neka je procjena da bi to mogao biti kraj maja ili početak juna, govori Vugdalić.

Zasigurno je da će se pratiti i razvoj situacije u evropskim ligama.

– Vidimo da su oni već počeli s treninzima a da neki počinju u narednim danima. Međutim, kod nas su male šanse da se počne trenirati do kraja aprila. No ponavljam, sve zavisi od entitetskih kriznih štabova jer moramo pratiti njihove upute, ističe Vugdalić.

Naredna video-konferencija je za 14 dana a do tada će biti održan novi sastanak nacionalnih saveza sa UEFA-om, nakon čega bi trebalo da bude poznato više detalja, a možda i čak da se zna kad bi se trebala tačno nastaviti sezona.

press F.K.Tuzla City

Podjeli: