Gradina pružila dobar otpor, Nukić se vratio s dva gola

  • 10. Aprila 2019.
  • 878 Pregleda

U srijedu su fudbaleri Tuzla Cityja odigrali prijateljski meč sa Gradinom iz Srebrenika, koju su savladali sa 4:0.

Bila je ovo dobra prilika da trener Mirza Varešanović isproba određene varijante za susret sa Radnikom koji u subotu gostuje na Tušnju.

Strateg Plavih izveo je dvije postave pa su svi imali priliku da se nametnu, a Stručni štab je u svakom slučaju imao šta da vidi.

Prvo poluvrijeme igrali su: Fejzić – Efendić, Brekalo, Kojić, Bevab – Čomor, Hasanović – Murga, Mitrović, Zlatković – Stojčev. Ova postava je bila dominantna i više držala loptu u posjedu, iako je drugoligaš iz Srebrenika pružio ozbiljan otpor. Plavi su uspjeli da zabiju gol u finišu prvog dijela kada je Mitrović na asistenciju Murge pogodio mrežu Oštrakovića.

U drugom poluvremenu su priliku dobili: Nurković – Karjašević, Širanović,  Musić, Šarčević – Stjepanović, Varešanović – Nukić, Trumić, Burić – Hajrović.

Ova postava je bila uspješnija i zabila je čak tri gola. Osim Hajrovića poentirao je Nukić i to dva puta, što je svakako ohrabrenje za Stručni štab.

S druge strane Gradina se pokazala kao ozbilna rival i uošte nije slučajno da je jedan od najozbiljnijih kandidata za povratak u Prvu ligu FBiH.

press Služba FK Tuzla City

Podjeli: