Jović i Gavrić respektuju Slobodu ali vjeruju u pobjedu

  • 5. Avgusta 2022.
  • 457 Pregleda

Pred gradski derbi sa Slobodom u prostorijama F.K.Tuzla City upriličena je press-konferencija na kojoj su pred novinare izašli trener Dragan Jović i veznjak Nebojša Gavrić.

– Mislim da smo se dovoljno odmorili i osvježili od nastupa u evropskim utakmicama, i da se sada možemo maksimalno posvetiti domaćem prvenstvu. Gradski derbi sa Slobodom je utakmica u kojoj nema favorita, iako većina nama pripisuje ulogu favorita. To znači da ljudi koji vode ovaj klub rade dobro svoj posao. Sloboda je onako dosta mlada i potentna ekipa. Gledali smo ih protiv Širokog i mislim da rezultat nije mjerilo konačnog ishoda. Sloboda ima nekoliko mladih i rastrčanih igrača koji dobro reaguju defanzivno. Mislim da uslovi u nedjelju neće biti saveznici ni nama ni Slobodi ali šta je tu je. Na raspolaganju imamo sve igrače i očekujemo i pobjedu, kazao je trener Jović.

Potom se predstavnicima “sedme sile” obratio i Gavrić, koji je kazao:

– Slobodu cijenimo i respektujemo, jer je to klub sa dugom tradicijom i armijom navijača. Međutim, mi želimo da u sezonu uđemo sa pobjedom i tri boda. Jednostavno moramo biti koncentrisani svih 90 minuta, slijediti upute stručnog štaba i rezultat sigurno neće izostati. Ono što nas zanima u ovoj utakmici jeste pobjeda i tri boda, kazao je Gavrić.

Utakmica Tuzla City-Sloboda igra se u nedjelju od 17 sati na stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu.

press Služba F.K.Tuzla City

Podjeli: