Kako je Baljić vidio pobjedu nad Širokim?

  • 8. Decembra 2019.
  • 288 Pregleda

Pobjedom nad Širokim spuštena je zavjesa na jesenji dio sezone, a fudbaleri Tuzla Cityja završili su na četvrtom mjestu sa dva boda zaostatka za jesenjim prvakom Sarajevom.

Lijepo je s pobjedom otići na pauzu.

– Široki je jedan jako kvalitetan protivnik. Nije bilo nimalo lako po ovako teškom terenu. Imali smo i problema sa sastavom, nije tu bilo nekoliko igrača, ali smo uspjeli zasluženo da slavimo. Zato od srca želim da čestitam mojim igračima koji su u zadnje tri utakmice pokazali karakter, “ginuli” su jedan za drugog, pokazali su da mogu, da žele i to je ono što me posebno raduje. kazao je Baljić.

Individualan potez Ubiparipa te dvije bravuroznu intervencije Muminovića istakli su ih od ostalih, međutim, Baljić ne želi govoriti o pojedincima.

– Ovo je pobjeda tima, cijele ekipe, našeg zajedničkog rada i napora da igramo svi za jednog jedan za sve. Za takav odnos smo nagrađeni i zato smo sada na dva boda od prvog mjesta. Idemo se svi skupa odmoriti i vidimo se u januaru, kazao je Baljić nakon pobjede nad Širokim i otišao za Sarajevo.

press Služba FK Tuzla City

 

Podjeli: