Nalić: “Pobjeda nijednog momenta nije došla u pitanje”

  • 24. Avgusta 2020.
  • 262 Pregleda

Nakon jednog pao je na Tušnju i drugi povratnik u Premijer ligu. Poslije Krupe koja je savladana sa 1:0, Olimpik je srušen s 3:2.

Trener Zlatan Nalić je bio zadovoljan nakon novog poentiranja njegovog tima.

– Utakmica je bila onakva kakvu smo očekivali. Očekivali smo težak meč jer je to uvijek tako kada vam dolaze ekipe kojima je taj meč sve jer su bez bodova i traže izlaz iz krize. Imali smo sreću da smo na vrijeme dali golove i da imamo relativno mirnu utakmicu. Iako rezultatski to izgleda dramatično mislim da utakmica uopšte nije bila dramatična. Pustili smo namjerno posjed malo Olimpiku jer smo željeli da se oslobode bunkera kojeg smo očekivali. Mi smo uspjeli da postignemo te golove za tri boda i time smo zadovoljni. To što moram možda da podvučem da je ovo kvalitet ekipe kada igraš ispod svoje norme i nivoa, a ipak osvojiš bodove to ipak postaje kvalitet, kazao je Nalić:

O kapitenu i najboljem pojedincu na utakmici Ajdinu Nukiću, Nalić je imao samo riječi hvale:

– Danas je igrao s nekom upalom i morali smo ga mijenjati. Imali smo problem na toj desnoj strani jer je i Đerić bio malo bolestan. Morali smo ga mijenjati na poluvremenu. Imali smo malo tih pehova jer nismo utakmicu vodili onako kako smo zamislili već kako nam je situacija nalagala.

O formi i mogućnostima svoga tima, Nalić je rekao:

– Mislim da nismo još uvijek u formi, još uvijek etabliramo tim. Danas je prvi put igrao Nikolić, Crnkić se prilagođava još jer pet-šest mjeseci uopšte nije trenirao. Mi otprilike bi u formi trebali biti za četiri-pet sedmica nakon te reprezentativne pauze. U međuvremenu igramo protiv Veleža i nadam se mnogo boljoj igri nego danas i dobrom rezultatu, zaključio je strateg Plavih.

press Služba F.K.Tuzla City

Podjeli: