“Zašto ne treba žuriti s nastavkom sezone?”

  • 28. Aprila 2020.
  • 565 Pregleda

Danas će biti održana nova video-konferencija premijerligaša sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH.

U ime Tuzla Cityja svoje prijedloge će iznijeti direktor kluba Sabahudin Saša Vugdalić, koji je uoči konferencije kazao:

– Prvenstvo treba nastaviti i da se sve riješi na zelenom terenu. UEFA i NSBiH su saglasni da se sezona završi do 3.avgusta ako Covid 19 to dozvoli. I zato nisam zato da se žuri s nastavkom sezone. Mišljenja sam a to ću i danas predložiti da se sezona može nastaviti krajem juna i da se prvenstvo završi do kraja jula u ritmu srijeda-subota, kaže Vugdalić te dodaje:

– Ovo smatram zato jer bi u ovome slučaju radili jedne pripreme. Dakle, čim se završi ova sezona počela bi naredna, a klubovi koji izbore nastup u Evropi bili bi u ritmu utakmica. Nova sezona bi počela odmah nakon sedam dana, dakle polovinom avgusta i do decembra bi se odigrao dobar dio utakmica, pojašnjava Vugdalić svoje viđenje.

On smatra da bi to pogodovalo drugim klubovima da riješe neka pitanja infrastrukture.

– Do tada bi u Radnik, Velež i Mladost mogli riješiti pitanje reflektora. U suštini najvažnije je zdravlje svih aktera a s obzirom da će se sve stići ako ne bude pogoršanja situacije s virusom, mišljenja sam da ne treba žuriti s nastavkom, ističe Vugdalić.

Video-konferencija počinje danas u 15 sati.

press Služba F.K.Tuzla City

Podjeli: