Plavima bod u Krupi,nastavlja se borba za Evropu

  • 3. Aprila 2021.
  • 215 Pregleda

Plavi su u utakmicu sa Krupom ušli kao favoriti ali su na kraju morali da se zadovolje bodom, do kojeg su došli u sudijskoj nadoknadi kada je Brkić pogodio za konačnih 1:1.

Musemic je startao bez Muminovica pa je na golu bio Fejzić. Zadnju liniju su činili Nukic, Morris, Barišić i Lučić, u vezi Karjašević, Rustemović, Brkić i Doffo te u vrhu Ubiparip i Mišić.

U prvom poluvremenu Tuzla City je u potpunosti kontrolirao meč a dobre prilike nisu iskoristili Mišić i Brkić. U finišu prvog dijela povrijedjenog Rustemovica zamijenio je Džafić.

Na startu drugog dijela Džafić je imao dobru priliku ali nema gola. Zatim Maksimović ulazi umjesto Karjaševića ali nažalost domaći dolaze  do vodstva u 65.minuti.

Potom Musemić uvodi još jednog špica kada Ramić mijenja Doffa. Plavi nastavljaju da pritišću domaće čija odbrana je popustila u sudijskoj nadoknadi kada Brkić sa 20 metara prizemnim udarcem pogađa za konačnih 1:1.

Tako je nastavljen plavi niz bez poraza na proljeće a naredni izazov je u srijedu kada u okviru 1/2 finala Kupa BiH na Tusanj dolazi Sarajevo.

press Služba F.K. Tuzla City

Podjeli: