Plavi nisu naplatili dominaciju i bolju igru na Koševu

  • 12. Avgusta 2020.
  • 240 Pregleda

Fudbaleri Tuzla Cityja doživjeli su minimalan poraz na Koševu od ekipe Sarajeva u okviru 3.kola M;tel Premijer lige BiH.

Ključni trenutak se desio u 39.minuti kada je neopreznost plave odbrane iskoristio Rahmanović, kada je asistirao kapitenu Ahmetoviću za slavlje bordo tima. Kasnije se ispostavilo da je to bio jedini pogodak na meču.

Badji umjesto Džafića

Trener Zlatan Nalić je na Koševu izveo skoro identičan tim kao protiv Krupe, s tim da je samo umjesto Džafića na krilnoj poziciji zaigrao Badji zajedno sa Maksimovićem i Nukićem kao ofanzivcima te isturenim Ubiparipom. Leđa su im čuvali Rustemović i Karjašević a zadnju liniju ispred Fejzića činili su Đerić, Barišić, Kojić i Rugašević.

U prvih dvadesetak minuta nije bilo ozbiljne šanse ni na jednoj strani. Bilo je to klasično ispitivanje snaga i obje ekipe su ušle poprilično oprezno u duel.

Prvu priliku imali su domaći preko kapitena Ahmetovića, ali Fejzić je sjajno reagovao.

Četiri minute kasnije Nukić je probio desni bok, centrirao za Ubiparipa koji makazicama šutirao pored gola.

U 33.minuti Rustemović je izveo korner, Badji na drugoj stativi skače i glavom pogađa stativu.

U narednom napadu bilo je 1:0. Rahmanović je na dvadeseta metara od gola Fejzića gurnuo pas između stopera i beka, Ahmetović fino prima loptu i lijevom nogom pogađa suprotne rašlje.

Tri “zicera” u tri minute

Potom Tuzlaci preuzimaju inicijativu odlučni da poravnaju. Nukić ponovo probija po desnoj strani, sjajno odigrava povratnu za Ubiparipa, koji sa samo osam metara neometan šutira u Kovačevića.

Potom slijede dvije kolosalne šanse za Nalićev tim. Prvo je Kojić sjajno krenuo u solo prodor, odigrao dupli pas sa Maksimovićem i izašao sam pred Kovačevića koji izlazi kao pobjednik u situaciji “jedan na jedan”. U narednom napadu Rugašević je probio lijevi bok, odigrao za Badjija koji neometan sa pet metara šutira pored gola.

Na poluvremenu Nalić ništa ne mijenja, a njegovi momci nastavljaju sa dobrom igrom i pritiskom.

U 51.minuti prvi prijeti Rugašević nakon kornera glavom, ali pored gola.

U 66.minuti Nalić je osjetio da njegovi momci mogu zabiti gol pa pojačava napad i umjesto Karjaševića ulazi Ramić, koji je naredni minut imao dobru šansu glavom, ali lopta odlazi iznad gola.

U finišu sve karte u napadu

Zadnjih 15 minuta dobija i Crnkić umjesto Badjija i napadi se redaju, ali Sarajevo ima i sreće i spretnosti.

U 86.minuti Ramić sa 12 metara nakon povratne lopte Crnkića šutira pored gola. Dva minuta kasnije pokušao je i Đerić sa distance, ali njegov šut odlazi pored vrata.

U sudijskom vremenu Plavi su dodatno stisnuli bordo tim, ali u gužvi se Tuzlaci nisu najbolje snašli, nakon čega je Bilbija svirao kraj na Koševu.

Prava je šteta što Nalićev tim nije krunisao jako dobru igru na Koševu, gdje su uprskos dominaciji i sjajnim šansama ostali kratkih rukava.

press Služba F.K.Tuzla City

 

Podjeli: