Na Radnik bez Ubiparipa, Crnkića, Sesara i Hajrovića

  • 12. Aprila 2019.
  • 192 Pregleda

Tuzla City u subotu na Tušnju dočekuje Radnik iz Bijeljine. Ovim povodom je u klupskim prostorijama održana press konferencija, na kojoj su pred novinare izašli trener Mirza Varešanović i kapiten Samir Efendić.

– Dolazi nam jedna ozbiljna ekipa, koja pretenduje na izlazak u Evropu. Imao samo priliku da je gledam protiv Čelika i riječ je o izuzetno kvalitetnom timu. Napravili su jako puno šansi i nisu iskoristili penal. Tako da s te strane nam neće biti nimalo lako. Ali bez obzira na sve ja vjerujem u svoju ekipu.  Bez obzira što nećemo nastupiti bez četiri važna igrača i to Ubiparipa, Crnkića,Hajrovića i Sesara ja vjerujem u nova tri boda, rekao je Varešanović.

Predstavnike “sedme sile” je zanimalo ko će zamijeniti Ubiparipa u vrhu napada, na što je strateg Plavih odgovorio:

– Prvo objavim sastavim igračima pa tek onda javnosti. Iskreno, nisam još odlučio ko će krenuti u vrhu napada. Na zadnjem treningu ćemo probati još neke varijante i onda “prelomiti”, kaže Varešanović.

Dobru atmosferu u svlačionici potvrdio je i kapiten Samir Efendić.

– Ekipa je dosta napredovala na psihološkom planu. Drugačije dočekujemo utakmice, drugačije se ponašamo, razmišljamo…Sigurno da je lijepo opet pobjeđivati. Optimisti smo pred ovaj meč i vjerujemo u naš uspjeh, kaže Efendić.

Meč s Radnikom se igra u subotu od 16:30h.

press Služba FK Tuzla City

Podjeli: