Plavi ostali i bez bodova i bez kapitena u Banja Luci

  • 27. Oktobra 2019.
  • 449 Pregleda

Fudbaleri Tuzla Cityja doživjeli su poraz od 2:0 na gostovanju kod Borca u okviru 14.kola Premijer lige BiH.

U odnosu na prethodni meč, Elvir Baljić je na golu šansu dao Fejziću ispred Muminovića, dok je zadnja linija bila ista sa Efendićem, Terzićem, Kojićem i Zlatkovićem. U vezi je ovoga puta sa Sesarom zaigrao Stjepanović umjesto Hasanovića, a Burić umjesto Nukića, dok su ofanzivno u vezi startali Husejinović i Crnkić te u vrhu Ubiparip.

Domaćin je bolje otvorio meč. Prijetili su preko Kajkuta u dva navrata ali je Fejzić bio na mjestu.

Potom su Tuzlaci zaigrali bolje, uspostavili ravnotežu i počeli da prijete domaćinu. U 21.minuti Efendić je centrirao a Crnkić glavom šutira pored gola.

U 25.minuti peh za Baljića. Povrijedio se Stjepanović pa je u igru ušao Hadžanović.

Pet minuta kasnije Plavi su izvelu dobru kontru, Crnkić je krenuo sam prema golu domaćina, a jedan odbrambeni igrač je zaustavio loptu rukom, međutim sudija Mulahasanović nije dosudio ništa.

Ali zato jeste u finišu prvog dijela, kada je kontakt između Efendića i Vranješa okarakterisao kao penal, a uz to kapitenu Efendiću pokazao direktan crveni karton. Najstrožiju kaznu je realizovao Vranješ.

U nastavku meča je tako na desni bok prešao Hadžanović pa je ostalo dosta praznine u vezi.

Na poluvremenu je Burić ostao u svlačionici a krenuo je Nukić.

U 52.minuti bilo je 2:0. Nakon kornera i gužve pred Fejzićem, najprisebniji je bio Kajkut.

U zadnjih 15 minuta priliku je dobio Ramić umjesto Husejinovića ali osim nekih poluprilika Tuzlaci nisu imali više snage za preokret, jer nakon diskutabilnog penala i isključenja Efendića praktično je bilo riješeno pitanje pobjednika.

press Služba FK Tuzla City

Podjeli: