Plavi otvorili sezonu minimalnim porazom na Pecari

  • 2. Avgusta 2020.
  • 279 Pregleda

Tuzla City je otvorio sezonu 2020/21 porazom na Pecari!

Široki je slavio minimalnim rezultatom 1:0. Trenutak odluke se desio u 12.minuti kada je Jurić pogodio mrežu Fejzića.

Trener Nalić je krenuo s Fejzićem na golu, u zadnjoj liniji su bili Nukić, Kojić, Morris i Rugašević, u vezi Karjašević i Rustemović, ofanzivnije Džafić, Maksimović i Beganović te u vrhu isturen Ubiparip.

Tuzlaci su prvi zaprijetili kada je Beganović sjajno odigrao pas za Ubiparipa koji je dobro šutirao, ali je domaći golman vrhunski reagovao i odbranio gol.

Potom su uslijedile minute domaćina, koji je stvorio nekoliko prilika, što je bio uvod u pogodak. Akcija je išla po lijevoj strani, ubačena lopta unutra gdje je Jurić bio na mjesto i pogodio praznu mrežu.

U 25.minuti Rustemović je iz slobodnog udarca ubacio, ali Zlomislić je na mjestu.

Ponovo je Ubiparip zaprijetio, a ovoga puta glavom u 29.minuti no ponovo je golman Širokog bio odličan.

U 36.minuti Karjašević je pokušao sa 20 metara, ali ravno u golmana.

U nastavku meča ponovo Tuzlaci prvi prijete. Džafić je probio desni bok, centrirao za Ubiparipa koji glavom sa sedam metara šutira pored gola. U 66.minuti isti akteri ali ponovo Ubiparip nije precizan. Ubiparip je probao i u 75.minuti sa 20 metara “iz koljena”, ali lopta odlazi pored same stative.

Zadnje minute Nalić je pokušao i sa Ramićem a ranije i sa Badjijem i Kulovićem, pa su Tuzlaci duel priveli duel kraju s tri napadača, međutim lopta jednostavno nije htjela u gol.

press Služba F.K.Tuzla City

Podjeli: