Plavima samo bod, slijedi borba za opstanak

  • 5. Marta 2023.
  • 370 Pregleda

Tuzla City odigrao je samo 0:0 protiv Sloge Meridian u okviru 21.kola M;tel PL BiH.

Veliki bod iz Srebrenik odnijele su Dobojlije, koje se također bore za opstanak.

Trener Bošnjaković krenuo je na desnom boku sa Radićem umjesto kažnjenog Ćorića, dok je ostatak zadnje linije ispred Fejzića bio isti kao i ranije Šukilović, Čeliković i Mehidić.

U vezi Karjašević i Gavrić, ofanzivno Kuzmanović, Šubašić i Đorđe Pantelić te u vrhu Mehmedović.

Prva prilika na utakmici viđena je u 11. minuti. Radić je prošao po desnoj strani i centrirao, ali je Kuzmanović loše šutirao.

U 17. minuti nova šansa za domaće. Kontru je istrčao Pantelić, dobro je šutirao, ali Brajlović krajnim naporom njegov udarac odbija u korner.

Dvije minut kasnije nova prilika za Kuzmanovića. Oslobodio se svojih čuvara, ali je ponovo na mjestu bio Brajlović.

Nova gužva pred golom gostiju viđena je u 42. minuti, ali su fudbaleri Sloge uspjeli da otklone opasnost ispred svog gola.

U 64. minuti kontra gostiju, Baštić je šutirao ali prečka je spasila domaćina. Prije toga je Karjašević isprobao udarac ali bez opasnosti po gol Sloge.

Slobodan udarac dosuđen je za Slogu u 70. minuti, ali ga je jako loše izveo Krstovski. Dobru priliku gosti su imali i nakon kontre u 78. minuti utakmice. Peco je izašao sam pred Fejzića koji brani njegov udarac.

I u sudijskoj nadoknadi odlična prilika za goste, Peco je istrčao kontru i dobro šutirao, ali lopta je otišla malo pored stative domaćeg gola.

Pokušao je Bošnjaković sa izmjenama, kada su ušli u igru Hadžić, Dušan Pantelić, Nukić i Diaby, ali do gola Plavi nisu mogli.

U narednom kolu slijedi gostovanje kod Borca.

press Služba F.K.Tuzla City

 

Podjeli: