Poraz na Koševu!

  • 22. Februara 2020.
  • 396 Pregleda

Fudbaleri Tuzla Cityja poraženi su sa 6:2 od ekipe Sarajeva na otvaranju proljetnog dijela sezone.

Plavi su na Koševu stigli bez povrijeđenog kapiten Efendića i Crnkića te kartoniranog prvog strijelca Lige, Voje Ubiparipa.

Tako je meč na golu započeo Fejzić, ispred njega Nukić, Morris, Kojić i Leković, u vezi Hasanović i Hadžanović, ispred njih Kulović, Arežina i Šarčević te u vrhu Badji.

Sarajevo je imalo prvu priliku u 10.minuti kada je Rahmanović šutirao pored gola.

Ipak, gosti su prvi poveli. Kulović je u 16.minuti odigrao sjajan pas za Šarčevića koji je kao brzi voz prošao po lijevoj strani i prizemnim udarcem pogodio za 0:1.

U 32.minuti Arežina je izveo korner, a Badji sa tri metra glavom prebacuje gol. Tri minute kasnije Arežina sjajno šutira, ali lopta odlazi preko gola.

U 40.minuti 1:1. Tuzlaci su tražili aut, sudije su ga dodijelile Sarajevu. Rahmanović centrira za Ahmetovića koji pogađa za 1:1.

Minut kasnije Badji je dobio direktan crveni karton, što je direktno uticalo na nastavak utakmice.

U 45.minuti 2:1. U akciji u kojoj je Rahmanović udario Nukića laktom u lice, sudija Grbić se nije oglasio, te je dopustio nastavak akcije iz koje je Hodžić pogodio za 2:1. Protesti Plavih nisu urodili plodom izuzev što su Hasanović i Leković dobili žute kartone.

Ahmetović je u 48.minuti pogodio za 3:1 a Tatar u 54.minuti za 4:1.

Plavi smanjuju u 64.minuti kada nakon kornera Sesara mrežu Kovačevića pogađa Hasanović.

U 73.minuti domaći stoper ruši Ramića, sudija dopušta da se igra nastavi a Sarajevo iz kontre povisuje na 5:2 preko Ahmetovića.

Pet minuta prije kraja Grbić je dosudio i penal za domaćina kojeg je Sušić realizovao za konačnih 6:2.

press Služba F.K.Tuzla City

 

 

 

Podjeli: