Remi protiv Sarajeva

  • 8. Novembra 2020.
  • 284 Pregleda

U derbiju kola na Tušnju između Tuzla Cityja i Sarajeva nije bilo pogodaka!

Susret 14.kola između tuzlanskog i sarajevskog prvoligaša okonačan je nepopularnim rezultatom 0:0, a kada se sve uzme u obzir, remi se čini kao najrealniji ishod, s kojim može više biti zadovoljan trener Bašić, jer je njegova ekipa cijelo drugo poluvrijeme igrala sa igračem manje, pošto je Barišić u finišu prvog dijela dobio drugi žuti karton.

Krenuo je Bašić sa neobičnom formacijom 3-5-2, gdje su zadnju liniju ispred Fejzića, činili Morris, Rustemović i Barišić, na bokovima Nukić i Rustemović, u vezi Karjašević, Nikolić i Maksimović a u vrhu napada Badji i Crnkić.

U prvom dijelu nije bilo nekih prilika, a najbolju su imali gosti, kada je Tatar šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali Fejzić sjajno brani.

U finišu prvog dijela situacija koja je obilježila meč. Sudija Sivac pokazao je Barišiću drugi žuti karon, nakon starta na Rahmanoviću, pa su Plavi do kraja morali s igračem manje.

Na startu drugog dijela Nikolića i Maksimovića zamijenili su Hodžić i Džafić.

U nastavku meča vidjeli smo borbenu i disciplinovanu ekipu Nermina Bašića, koja je odolijevala stalnim napadima gostiju, te prijetila iz kontri.

Jednu takvu imao je Crnkić u 75.minuti, ali brani Dizdarević.

Najbolju priliku na utakmici Plavi su imali u finišu meča kada su Crnkić i Doffo dobro kombinovali, a Argentinac kojem je ovo bio debi, dodao je do Džafića koji se na kraju spetljao.

Sve u svemu Plavi mogu biti zadovoljni osvojenim bodom protiv favorizovane ekipe Sarajeva.

Sada slijedi pauza od dvije sedmice zbog nastupa reprezentacije.

press Služba F.K.Tuzla City

 

 

Podjeli: