“Pobjeda za predsjednika Azmira Husića”

  • 12. Novembra 2018.
  • 1068 Pregleda

Kapiten Tuzla Cityja Ivan Kostić u intervjuu za najčitaniji sportski portal sportsport.ba govorio je o pobjedi na Grbavici, ekipi, Premijer ligi, predjedniku Azmiru Husiću, prelasku u Željezničar…

“Kao što sam i sinoć poslije utakmice rekao, ova pobjeda nam jako znači u borbi za opstanak, ali također mislim da ova ekipa zaslužuje bolji plasman od trenutne pozicije. Bilo je slavlja, ipak je ovo mali klub i ne dešava se često da pobijedite Željezničar na Grbavici, a to rijetko uspiju i mnogo veće ekipe”, kazao je kapiten Tuzle Kostić u razgovoru za SportSport.ba, pa je dodao:

“Došli smo rasterećeni u Sarajevo, imali smo za cilj da se nadigravamo sa Željezničarom. I ta rezultatska kriza Željezničara išla nam je u prilog, pa smo to iskoristili na pravi način”.

Je li bilo dodatnog motiva?

“Kada igrate na Grbavici protiv Želje uvijek postoji dodatan motiv, jer sam ambijent te tjera da das više nego što možeš. Drago mi je što je taj motiv i za mene i za saigače na kraju bio dovoljan da, uz naš kvalitet naravno, upišemo bitnu pobjedu”.

Svojevremeno je Kostić bio blizu Željezničara i nije tajna da ga i danas navijači Plavih očekuju u Dolini ćupova…

“Ugovorom sam vezan za Tuzla City i sada ne mogu da razmišljam o drugim klubovima. Ostaje žal što se onda nismo uspjeli dogovoriti oko mog dolaska. Sitnice su nas tada dijelile…”.

Koliko ove sezone može Tuzla City, jesu li sada ambicije još veće nakon te velike pobjede nad Željom?

“Nisu se ambicije puno promijenile nakon ove pobjede. U ovoj sezoni nama je cilj da ostanemo u ligi, ali da probamo koliko god je to moguće da se približimo vrhu i naravno da ćemo da koristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Imamo dobar tim, nema potrebe da ne razmišljamo pozitivno prema naprijed”.

Kome posvećuješ pobjedu?

“Pobjeda je posvećena našem predsjedniku Azmiru Husiću koji je trenutno u Americi i svi znamo koliko mu ovo znači”, zaključio je Kostić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Podjeli: