Misija i Vizija

Misija FK.Tuzla City je izgradnja stabilnog, profesionalnog i uspješnog fudbalskog kolektiva kako na prostoru Tuzlanskog kantona tako I cijele Bosne I Hercegovine.

Rukovodstvo kluba želi da FK.Tuzla City u društvu bude prepoznat kao zdrav sportski kolektiv u koji će biti svi dobrodošli koji žele dobro ovome klubu I sportu uopšte.

Posebna pažnja bit će usmjerena na omasovljenje I što kvalitetnije organizovanje Škole fudbala I Omladinskog pogona, čiji će članovi biti najtalentiovaniji dječaci.

Klub se razvija u stalnom dijalogu sa svojim navijačima, ma gdje oni živjeli, slušajući njihove želje i ulažući napore da ih ostvari, uvijek vodeći računa o svojoj društvenoj odgovornosti. Fair play kao i osjećaj za pravednost kao životni stil predstavlja osnovu klupskih vrijednosti.

Vizija Fudbalskog kluba Tuzla City je da bude jedan od najbolih i najorganizovanijih sportskih kolketiva u Bosni i Hercegovini, koji će predstavljati dostojno Tuzlanski kanton te Bosnu I Hercegovinu kako na domaćoj tako I međunarodnoj fudbalskoj sceni.