“Ovo će biti najbolji umjetni travnjak u BiH”

  • 21. Marta 2019.
  • 1817 Pregleda

Više od tri sedmice traju radovi na uređenju terena na stadionu Tuzla Cityja u Simin Hanu.

Firme “Mavas” iz Mrkonjić Grada i “Heez Gradnja” iz Tuzle, svakodnevno rade na izgradnji novog umjetnog travnjaka.

Kako teku radovi, razgovorali smo s radnicima na licu mjesta.

– Ovaj teren kad se uradi bit će najbolji umjetni travnjak u BiH. Evo skoro deset godina radim na izgradnji vještačkih terena i svake godine uradimo 15-20 terena. Nikada još niko nije uradio ovakvu pripremu i tako kvalitetno izradio podlogu i dranaže. To je preduslov za dobar travnjak. Ovi momci iz “Heez Gradnje” su sve uradili savršeno i pripremili su nam podlogu da naš finalni rad bude na visokom nivou, kazao nam je rukovodilac radova firme “Mavas”.

Travnjak je postavljen na jednoj polovici terena. Na drugoj polovici se podloga valja i priprema za postavljanje travnjaka.

– Radnici iz “Heez Gradnja” okončavaju svoj dio za vikend a mi nastavljamo dalje. Mislim da bi početkom aprila sve trebalo da bude gotovo i da teren bude spreman za otvaranje. Ako se teren bude kvalitetno održavao, ne smije deset godina doći do bilo kakvih promjena na njemu, kazali su iz “Mavasa”.

Inače, riječ je o veoma značajnom infrastrukturnom projektu FK Tuzla City u koji će biti investirano blizu 500.000 KM. Na ovaj način će seniorska ekipa ali i blizu 150 dječaka imati izuzetno kvalitetne uslove za rad.

press Služba FK Tuzla City

Podjeli: