Je li Jakovljević startao na loptu ili na Nukića?

  • 20. Avgusta 2019.
  • 952 Pregleda

Susret 5.kola između Tuzla Cityja i Zrinjskog okončan je bez pobjednika.

Iako trener Bošnjaković ističe kako bi prije utakmice prihvatio bod, a nakon odigrane utakmice da nije nezadovoljan, jasno je kako se u njegovom glasu osjeti da su Plavi uz malo sreće i više koncetracije mogli i do pobjede.

Posebno zbog šanse Nukića iz 73.minute kada mu je Crnkić sjajno asistirao, a naš krilni napadač iz situacije “jedan na jedan” šutirao u vanjski dio mreže.

Međutim, ovoj šansi prethodila je i jedan sporna situacija kada su naši igrači tražili penal.

Ponovo je u akciji bio Nukić, koji je došao do lopte prije Jakovljevića, a fotografija to možda i najbolje oslikava. No, sudije se nisu oglasile.

Nakon meča i naš prvi topnik Vojo Ubiparip je kazao “volio bih na snimku još jednom da vidim ovu situaciju kada je srušen Nukić”.

U ponedjeljak navečer u emisiji posvećenoj BH Telecom Premijer ligi nije bilo rubrike “sporni trenuci”, s obzirom da Dragan Banjac više neće komentarisati sporne detalje a državna televizija još nije pronašla adekvatnu zamjenu.

Rezultat s utakmice je konačan i on se neće promijeniti a gledajući fotografiju možete i sami prosuditi je li Jakovljević startao na loptu ili na Nukića.

press Služba FK Tuzla City

Podjeli: