Remi kadeta, pioniri brojali do šest protiv Čelika

  • 23. Avgusta 2019.
  • 1044 Pregleda

Kadetska selekcija Tuzla Cityja remizirala je a pionirska savladala vršnjake zeničkog Čelika u okviru Omladinske Premijer lige BiH.

Izabranici Selvira Mujića iako su gubili sa 0:2, na kraju su uspjeli da se vrate iz rezultatskog minusa i dođu do boda.

Gosti su u razmaku od samo pet minuta dva puta pogodili preko Brkića u 10. i 15.minuti ali domaći su do poravnanja stigli preko Bećirovića u 17.minuti te “rezerviste” Kadića u 78.minuti meča.

Meč su počeli: Delalić, Gvozdenović, Bećirović, Mešanović, Imamović, Ibrišević, Jašarević, Kosanić, Mujkić, Bajrić i Šehić. Minutažu su još upisali: Duraković, Mrakanović, Kamberović i Kadić.

Nakon šest odigranih kola, naši kadeti imaju šest bodova i nalaze se na osmom mjestu.

Za razliku od kadeta, pioniri su bili dosta uspješniji. Izabranici Mensura Dedića su potpuno razmontirali vršnjake iz Zenice kojima su “utrpali” šest komada. Četverostruki strijelac je bio Riad Kasumović koji je pogađao u 2., 18., 28. i 54.minuti dok su još dva dodali Crvenković i Husić.

Dedić je izveo ovih 11: Omerpvić, Zukić, Crvenković, Husić, Sakić, Kasumović, Razić, Sejdinović, Husejinović, T.Jahić i Lošić. U nastavku su još dobili priliku: Parić, A.Jahić, Kahrimanović, Bećić i Muratović.

Poslije šest kola U15 selekcija Tuzla Cityja zauzima peto mjesto sa devet osvojenih bodova.

press Služba FK Tuzla City

Podjeli: