Pet golova u mreži Gračanlija

  • 17. Jula 2020.
  • 859 Pregleda

Fudbaleri Tuzla Cityja u četvrtak su odigrali još jedan prijateljski meč i to u Gračanici.

Plavi su bili raspoloženi i golgeterski raspoloženi gdje su savladali domaćina s 5:1.

Trener Zlatan Nalić federalnom prvoligašu suprostavio je najbolje što je imao na raspolaganju, izuzev Rustemovića koji još nije dovoljno fizički spreman, te povrijeđenog Hasanovića koji ide na operaciju.

Tako su zadnju liniju ispred Fejzića činili Đerić, Morris, Kojić i Rugašević, u vezi Karjašević, Cenaj, Nukić, Džafić i Maksimović te u vrhu Ubiparip.

Upravo je ovaj posljedni u prvom poluvremenu bio strijelac dva sjajna gola, od kojih je prvi bio iz slobodnog udarca dok se za drugi sam izborio i sa 25 metara pogodio nebranjeni dio mreže.

Početak drugog poluvremena kreno je s Muminovićem umjesto Fejzića dok je Kojić stopersko mjesto prepustio Kostiću.

Ipak, domaći prvi pogađaju. Bivši fudbaler Tuzla Cityja Husein Poturalić prošetao se kroz odbranu Plavih i sjajno pogodio lijevom nogom u suprotan ugao. Igrala se 48.minuta.

Tuzlaci su brzo uzvratili kada je Džafić u 57.minuti postigao prvijenac u plavom dresu.

Potom je Nalić u igru uveo i ostatak ekipe pa su šansu do kraja meča dobili: Milaković, Ivković, Džaferović, Duraković, Beganović, Šarčević, Kulović, Badji i Ramić.

Tri minute kasnije Badji postiže četvrti gol za Nalićev tim a tačku na “i” stavio je Ramić u finišu meča za konačnih Bratstvo-Tuzla City 1:5.

press Služba F.K.Tuzla City

Podjeli: