Baljić: “Bili smo bliže pobjedi, zaslužili smo tri boda”

  • 1. Decembra 2019.
  • 244 Pregleda

Tuzlanski gradski derbi između Slobode i Tuzla Cityja okončan je bez pobjednika 1:1, a više razloga za zadovoljstvo ima strateg “crveno-crnih” Milenko Bošnjaković.

– Mogu biti zadovoljan osvojenim bodom, s obzirom da smo skoro cijelo drugo poluvrijeme imali igrača manje. Također, nasuprot sebe smo imali jednu dosta jaku i kvalitetnu ekipu, koja je u svakom momentu znala šta hoće. Imali su bolje šanse i bili bliži pobjedi, ali mi smo uspjeli da ostanemo neporaženi, kazao je Bošnjaković.

Njegov kolega Elvir Baljić koji ga je upravo i naslijedio na klupi mlađeg tuzlanskog premijerligaša, imao je manje razloga za zadovoljstvo.

– Prema prikazanoj igri bili smo bolja ekipa. Stativa, prečka…te još nekoliko dobrih prilika, posjed lopte, stanje na terenu jednostavno govori da smo bili puno bliže trijumfu. Jedino što možemo biti zadovoljni što smo gubili pa smo uspjeli da se vratimo, ali sve u svemu bili smo dominantniji i prava je šteta što nismo poentirali pobjedom, kazao je Baljić nakon gradskog derbija.

Do kraja 2019.godine Plavi imaju još jedan meč i to na Tušnju protiv Širokog, koji se igra 07.decembra.

press Služba FK Tuzla City

 

Podjeli: