BOŠNJAKOVIĆ: POKUŠAT ĆEMO DATI SVOJ MAKSIMUM KAKO BI OSTVARILI POZITIVAN REZULTAT.

  • 22. Septembra 2023.
  • 316 Pregleda

U 8. kolu Premijer lige BiH fudbaleri Tuzla Citya na Gradskom stadionu Tušanj dočekuju Borac iz Banja Luke.

Na današnjoj press konferenciji obratio se šef stručnog štaba Bošnjaković i napadač Pantelić.

“Sutra nas očekuje veoma važna, odnosno bitna utakmica za nas. Dolazi nam Borac i mi smo se cijelu sedmicu pripremali za ovaj meč. Pokušat ćemo dati svoj maksimum kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Konačno su završeni svi problemi koje smo imali sa virozom, jer je 13-14 igrača cijelu reprezentativnu pauzu provelo pod terapijama i konačno smo sastavili jednu sedmicu bez tih zdravstvenih problema” kazao je Bošnjaković, pa dodao:

“Što se tiče sastava, možemo računati na sve igrače, osim na Nukića, koji ima tri žuta kartona, te Karjaševića koji ima nezgodnu povredu”

Bošnjaković se potom osvrnuo na ekipu Borca.

“Borac svake godine ide na titulu i uvijek ima respektabilan sastav. Ove godine imaju dobre igrače, prvenstveno mislim na Corteza, tu je i Makarića, ali i Kvržić, bivši reprezentativac BiH, koji je donio jednu novu dimenziju u njihovoj igri. Ovo su tri igrača od kojih nama prijeti najveća opasnost” istakao je Bošnjaković.

Pored Bošnjakovića, novinarima se obratio i Pantelić.

“Očekuje nas jedna teška i zahtjevna utakmica protiv ekipe Borca. Prošlo kolo smo zaboravili i nastojimo da ponovimo utakmicu sa domaćeg terena i igru, kao protiv Igmana iz Konjica. Što se tiče ekipe Borca, uradili smo analizu i vidjeli njihove dobre i loše strane. Mislim da nas očekuje jako kvalitetna utakmica i mi moramo da damo svoj maksimum kako bi došli do tri boda”
istakao je Pantelić.

Podsjetimo, sutrašnja utakmica između Tuzla Citya i Borca je na rasporedu od 16 sati.
press FK TUZLA CITY

Podjeli: