Bugari posljednji test pred gostovanje u San Marinu

  • 29. Juna 2022.
  • 504 Pregleda

Fudbaleri Tuzla Cityja u četvrtak igraju posljednju provjeru uoči 1.pretkola Konferencijske lige. Sparing partner Plavima će biti bugarski drugoligaš Marica Plovdiv.

Bit će ovo prilika da trener Dragan Jović sa saradnicima otkloni i posljednje dileme uoči gostovanja na obalama Apenina.

Nakon dva uvodna testa u Srebreniku protiv Gradine i Sloge iz Doboja, Tuzlaci su u Sloveniji imali dva jača testa i to kontra srbijanskog superligaša Čukaričkog, te slovenačkog šampiona Maribora.

Iako rezultat nije bitan, izabranici Dragana Jovića su u oba meča do pred sami kraj meča imali vodstvo, te su na kraju primili gol za 1:1.

U odnosu na prošlu sezonu zadnja linija je skoro identična, iako u njoj nema Morrisa, a Čeliković i Šukilović su u dosta navrata igrali zajedno. Tu je sada i Hrkač koji će dodatno pojačati konkurenciju. Kada su u pitanju bokovi na desnom su Ferreyra i Nukić a na lijevom Mehidić i Mendeš.

Što se tiče veznog reda trener Jović je pokazao da preferira igru sa jednim zadnjim veznim, a njegov za sada prvi izbor je Huso Karjašević.

Četvorka ispred njega je ono što je pod najvećim upitnikom, a tu je i najveća konkurencija. Za sada su najbliži Mehanović, Mišić, Kuzmanović i Nukić, ali jako blizu ekipe su i Ellouet, Karić, Gavrić, Mendeš, Veselinović, Burić…te juniori Ćosić i Rekić.

Što se tiče napada Smajlagić je za sada prva opcija a alternativa je Nargalić no uskoro se može očekivati novih imena u svim linijama.

Utakmica sa ekipom Marica Plovdiv se igra u četvrtak od 20 sati i 45 minuta.

press Služba F.K.Tuzla City

 

Podjeli: