Elvir Baljić predstavljen u Tuzla Cityju

  • 2. Oktobra 2019.
  • 691 Pregleda

U srijedu je u prostorijama Fudbalskog kluba Tuzla City predstavljen novi trener Elvir Baljić!

S njim je potpisan trogodišnji ugovor a on će na ovome mjestu naslijediti Milenka Bošnjakovića koji je nakon meča sa Željezničarem podnio ostavku.

Prije nego se medijima obratio Baljić, u uvodnom obraćanju je prvi čovjek tuzlanskog premijerligaša Azmir Husić kazao:

– Danas imamo imamo nešto za što možemo s ponosom reći da je svjetska klasa, a opet je naše bosansko. Tuzla City ima ozbiljne planove kada je u pitanju budućnost kluba, pomalo okupljamo oko sebe ljude koji će moći iznijeti teret i koji će moći pretvoriti naše planove u djela. To su vrh nogometne Premijer lige BiH u budućnsoti, izlazak u Evropu i što veći i dalji domet kada je ona u pitanju, kazao je Husić.

Novi trener Plavih nije skrivao zadovoljstvo što je došao u naš Klub.

– Drago mi je da sam tu, a čast mi je i što sam ponovo u BiH. U samom razgovoru koji smo obavljali privuklo me to što ovaj klub ima budućnost. Sretan sam da sam pristao na dogovor da budem dio te lijepe priče, na meni je da dam svoj maksimum, što ću i uraditi. Pokušat ćemo svi skupa postići dobar uspjeh uz pozitivnu atmosferu koja već postoji. Nadam se da ćemo do kraja ove godine imati dobar uspjeh uz pokušaj osvajanja što više bodova. Drago mi je što sam u BiH ponovo i čast mi je da budem tu, kazao je Baljić.

Novi strateg Plavih će meč protiv Veleža posmatrati s tribina, kada će i prvi puta bolje upoznati ekipu, a u četvrtak će odraditi trening dok bi na klupi prvi puta trebao biti kontra Zvijezde 09 u subotu.

press Služba FK Tuzla City

Podjeli: