“Igra iz Širokog ohrabruje više od osvojenog boda”

  • 22. Marta 2023.
  • 725 Pregleda

Reprezentativnu pauzu fudbaleri Tuzla Cityja dočekali su u popriličnom raspoloženju, s obzirom da su Široki napustili neporaženi. Trener Milenko Bošnjaković bio je vidno zadovoljan.

– Možda ostaje žal što nismo osvojili sva tri boda, a bili smo jako blizu. U sudijskoj nadoknadi imali smo dvije sjajne prilike, ali nije ušla. Međutim, možda bi prije meča i bili zadovoljni s obzirom u kakvoj smo krizi. Ali šta je tu je. Uglavnom ono što ohrabruje jeste odnos i naša igra s kojom sam zadovoljan i daje nam za pravo da opstanak ne bi smio doći u pitanje, kaže Bošnjaković.

Od novajlija tu su Đorđe Pantelić i Giorgi Ivaniadze dok Aleksey Nikitin tek treba da zaigra.

– Đorđe je pokazao da će nam biti od velike koristi, samo da još počne zabijati dok Ivaniadze to već radi. Nikitin je pri kraju sa administrativnim preprekama da zaigra. S njima smo dobili dodatnu širinu, kaže Bošnjaković.

Ponosan je na svoje reprezentativce.

– Velika je stvar da su Šukilović i Karić u U21 reprezentaciji i sigurno da predstavljaju budućnost kluba. Obojica su standardni igrači i sigurno je da mogu još napredovati, kaže Milenko.

Naredni vikend je pauza a potom na Tušanj dolazi Borac.

– Pokušat ćemo pronaći nekog protivnika iako sve ekipe u nižim ligama imaju takmičarske utakmice. Nije jednostavno pronaći protivnika ali snaći ćemo se. Želim da ovi što su manje igrali da nešto odigraju i da vidimo koliko ko može. Što se tiče Borca nedavno su nas savladali sa 3:0 i sigurno je da neće biti jednostavno. No mi se borimo za goli život i znamo šta nam je činiti, kaže Bošnjaković.

press Služba F.K.Tuzla City

 

Podjeli: