Jović: “Želimo na pauzu otići s pobjedom”

  • 16. Septembra 2022.
  • 442 Pregleda

U narednom kolu Tuzla City dočekuje ekipu banjalučkog Borca, a ovaj duel najavili su trener Jović i veznjak Pantelić.

– Biće ovo utakmica dvije ekipe koje gaje iste ambicije, a to je borba za sami vrh, za prva tri mjesta. Pozicija na tabeli govori da će to biti jedan od derbija kola. Dvije ekipe koje nisu napravile rezultat u zadnjim kolima onako kako su željele. Sigurno ćemo nakon poraza od Igmana tražiti bodove kako bismo kompenzirali gubitak bodova iz zadnjih kola, kazao je Jović.

Za trenera Plavih nema dvojbi kada je u pitanju ovaj meč.

– Naše ambicije su jasne. Želimo pobjedu i da sa nova tri boda odemo na pauzu. Iako nismo imali mnogo vremena za odmor, ekipa je spremna. Napravili smo analizu onoga što se dešavalo u Konjicu i ono što je bilo pozitivno u tom meču, ako se može reći, to je da smo se prvi put vraćali u utakmicu nakon negativnog rezultata, kazao je strateg Tuzlaka te nastavio:

– Što se tiče Borca, oni su satkani od mnogo kvalitetnih pojedinaca i imaju odličnog trenera kojeg dobro poznajem. To će biti jedna odlično pripremljena utakmica sa njihove strane, ali ja se nadam da ćemo uspjeti da ih iznenadimo nekim stvarima i dođemo do pobjede, kazao je Dragan Jović.

Plavi u ovom susretu neće moći računati na povrijeđenog Antu Hrkača i suspendovanog Damira Mehidića, koji je u Kaknju dobio crveni karton.

Dušan Pantelić se u Kaknju upisao u listi strijelaca, a o narednom meču je kazao:

– Borac ima dobar tim i individualni kvalitet. Mi ćemo dati svoj maksimum da pobijedimo ovaj meč i popravimo utisak iz prošlog susreta i da zadržimo prvo mjesto na tabeli, kazao je Jović.

Utakmica Tuzla City – Borac igra se sutra na stadionu u Srebreniku sa početkom od 16:00 sati.

press Služba F.K.Tuzla City

Podjeli: