Musemić: “Drugo poluvrijeme iz Banja Luke recept za uspjeh”

  • 22. Oktobra 2021.
  • 265 Pregleda

Tuzla City u nedjelju dočekuje Borac. Plavi se tako sudaraju sa aktuelnim prvakom dvaput u četiri dana.

-Rijetke su situacije kada u četiri dana igrate dvije prvenstvene utakmice s istim protivnikom. Rezultat i igra iz drugog poluvremena prošle utakmice nam daju samopouzdanje i vjeru da možemo odigrati još bolju utakmicu nego što je to bilo u Banjaluci. Neke stvari koje nisu bile dobre da popravimo. Kada je igrački kadar na raspolaganju imamo trojicu igrača koji nisu bili tu zbog kartona. Sigurno je bolja situacija kada je u pitanju igrački kadar, rekao je Musemić na današnjoj pressici te dodao:

-Ekipa s dosta sapomouzdanja ulazi u utakmicu i vjerujem da možemo odigrati dobar meč i napraviti dobar rezultat. Dobar rezultat je pobjeda i nadamo se da ćemo biti na nivou kao što je to bilo u drugom poluvremenu u prošloj utakmici. Maksimalno poštovanje i respekt prema Borcu. Ekipa koja ima svoj kvalitet, ali vratili smo samopouzdanje nakon poraza od Željezničara.

Napadač Vojo Ubiparip je u srijedu odigrao svih 90 minuta.

-Spremni smo da odigramo dobru utakmicu, kvalitetnu i muški. U Banjaluci smo s obzirom na sve okolnosti odigrali dobru utakmicu i napravili solidan rezultat. Imamo još veću motivaciju i imat ćemo još više snage i motivacije da u nedjelju na malo težem terenu ostvarimo naš cilj, a to je pobjeda. Ekipa Borca je kvalitetna i sigurno da ćemo morati dati sve od sebe da bismo ostvarili pozitivan rezultat. Spremni smo i motivisani da ovu utakmicu odigramo dobro, kaže Ubiparip.

Duel s Borcem je u nedjelju od 19 i 30 na Tušnju.

press Služba F.K.Tuzla City

Podjeli: