Najteži poraz Plavih

  • 18. Maja 2019.
  • 471 Pregleda

Fudbaleri Tuzla Cityja doživjeli su najteži poraz u posljednjih nekoliko sezona a domaći Zrinjski sa visokih 5:1 nadvisio je naš tim.

Trener Mirza Varešanović kao što je i najavio priliku je dao igračima koji su do sada imali manju minutažu, što se očigledno i odrazilo na rezultatu.

Debitovao je na golu Čalaković a ispred njega i Musić s kojim su zadnju liniju još činili Efendić, Kojić i Bevab. U vezi su startali Hasanović i Stjepanović defanzivno te Hajrović, Crnkić i Burić ofanzivno a u vrhu napada Ubiparip.

Neiskusna ekipa naišla je na motivisanog domaćina koji je koristio greške našeg tima maksimalno pa je tako Čalaković za poluvrijeme četiri puta vadio loptu iz mreže.

U drugom poluvremenu priliku su dobili golman Fejzić, zatim Mitrović i Trumić pa je to bila dosta drugačija slika, gdje je Zrinjski zabio jedan kao i naš tim za koji je pogodio Ubiparip iz penala, tako da je konačan rezultat ovoga meča bio 5:1.

Do kraja je ostala još jedna utakmica u debitanskoj sezoni našeg Kluba i to protiv Željezničara kojem smo domaćini u zadnjem kolu.

press Služba FK Tuzla City

Podjeli: