Nalić nakon Mladosti: “Znao sam da ćemo naplatiti silne promašaje”

  • 15. Avgusta 2020.
  • 458 Pregleda

Zlatan Nalić nakon meča u Doboju kod Kaknja mogao je da bude i sretan zadovoljan, pošto u Tuzlu nosi cijeli plijen a i zbog toga što je dobra igra donijela i bodove, za razliku od duela na Pecari i Koševu, gdje su Plavi uprkos dobrim partijama ostali “kratkih rukava”.

– Ulaz u utakmicu je bio onako dosta čudan dok se nismo orjentisali. Zatim smo počeli kontrolisati utakmicu, dali smo gol na vrijeme i to je ono što je najbitnije i to je bilo olakšanje za ekipu jer smo imali malo problema sa postizanjem golova, kazao je Nalić.

Komentarisao je i isključenje Fejzića, gdje je njegova ekipa igrala sa 10 igrača skoro 60 minuta.

– Zbog isključenja sam odlučio da promijenim dosta igrača na poluvremenu jer smo imali utakmicu prije 48 sati. Naplatili smo trud sa jednim dobrim rezultatom i sa tri boda što je najbitnije, govori strateg Plavih.

Ono što posebno ohrabruje Nalića jeste što su njegova tri napadača Ubiparip-Ramić-Badji bili strijelci.

– Sve je nagovještavalo da ćemo da proradimo. U sve tri prošle utakmice smo dominirali izuzev jedno dvadesetak minuta u Širokom. Sve ostalo smo uglavnom imali pod kontrolom. Samo u zadnja dva meča smo imali 36 završnica od kojih je čak 16 išlo u okvir gola. Ja sam znao da to mora da se negdje “naplati”. Protiv Mladosti je krenulo i vjerujem da će moji napadači da nastave u ovome ritmu, rekao je Nalić nakon meča za sportsport.ba

press Služba F.K.Tuzla City

Podjeli: