Nalića i Nikolića zanima samo pobjeda u gradskom derbiju

  • 25. Septembra 2020.
  • 421 Pregleda

Uoči nedjeljne utakmice sa Slobodom, u prostorijama F.K.Tuzla City održana je zajednička press-konferencija na kojoj su prisustvovali trener i kapiten Slobode Gradimir Crnogorac i Amar Beganović, te strag Plavih Zlatan Nalić i veznjak Nemanja Nikolić.

Trener Slobode Gradimir Crnogorac je rekao:

– Znamo da nas očekuje teška utakmica u nedjelju, dobro smo skautirali protivnika, znamo da je to dobra ekipa s visokim ambicijama, ali imamo mladu i poletnu ekipu koja se može svakom suprotstaviti. Svi igrači su spremni i dat će maksimum kao što je to bilo i u prethdnom utakmicama. Vidjeli ste protiv Sarajeva da nemamo respekta prema nikome, mislimo o sebi i nadam se da ćemo odigrati još jednu dobru i borbenu utakmicu i da će rezultat biti u našu korist, kazao je Crnogorac.

Kapiten Beganović je pohvalio Nalićev tim:

– Radi se o skupu jako dobrih individualaca, o ekipi koja možda ima najveći budžet u Premijer ligi. Međutim, mi imamo svoje adute, dovoljan kvalitet da se svakome suprostavimo.

Trener našeg tima Zlatan Nalić je o duelu sa svojim bivšim klubom, rekao:

– Što se tiče utakmice koja nas očekuje, nazvali ste je derbi, a odmah znate šta znači derbi. Sve su opcije moguće, to su specifične utakmice. Ako mene pitate, to je za mene takmičarska prvenstvena utakmica i kao takvoj pristupam. Prvenstveno je to utakmica za bodove, te jedan segmenat našeg puta ka krajnjem cilju, kazao je Nalić.

Novinare je zanimalo hoće li biti emocija kod njega:

– Normalno da hoće. To je klub koji sam trenirao i klub koji je dio moje porodične tradicije. Emocije postoje, ali ja sam uposlenik F.K. Tuzla City. Moj jedini cilj je osvojiti tri boda.

Istakao je i značaj publike:

– Utakmice bez publike neke klubove je oštetilo a nekima je to pomogle. Klubovi koji imaju armiju navijača su oštećeni… Npr. u Švedskoj ligi manji klubovi su dosta uspješniji jer nisu baš ovisni o armiji navijača. Veliki npr. imaju problema, jer su im navijači 12-ti igrač. Meni navijači nedostaju, volim kada ‘kuha’ sa svih strana. Nažalost, sada ih neće biti, to će biti veliki hendikep za cijelu utakmicu, naglasivši kako je njegov tim kompletan u koji se vratio Barišić poslije suspenzije.

Veznjak Nemanja Nikolić je o gradskom derbiju kazao:

– Drago mi je što ću biti dio jednog ovakvog derbija. Derbi budi posebne emocije, očekujem da nam te dodatne emocije pomognu i da osvojimo tri boda. Jedan od tri u državi uz onaj u Sarajevu i Mostaru. Želimo dati maksimum i pokazati da smo bolja ekipa od Slobode. U našem DNK je pobjeda i takav nam je menatalitet, rekao je Nikolić koji je istakao kako na plavu svlačionicu poraz u Banjoj Luci nije uticao i da su svi uzbuđeni i da je jedva čekaju utakmicu.

Gradski derbi na Tušnju se igra u nedjelju od 18 sati.

press Služba F.K.Tuzla City

Podjeli: