Navijači protiv Borca bili 12.igrač

  • 5. Avgusta 2019.
  • 561 Pregleda

Tuzla City nema organizovanu grupu navijača kao što Sarajevo ima “Horde zla”, Željezničar popularne “Manijake”, Sloboda “Fukare” ili Čelik “Robijaše”, ali naš klub svakim danom ima sve više navijača, simpatizera i prijatelja kluba koji su prepoznali u Tuzla Cityju pozitivnu priču.

Tako je duel s Borem pratilo više od 1.000 domaćih navijača što je do sada jedna od najvećih posjeta kada su u pitanju domaći mečevi.

Kada se tome doda da je meč direktno prenosila “Arena Sport”, onda se može kazati da nije bilo direktnog prenosa, da bi posjeta bila i dvostruko veća.

Tuzla City sve više navijača ima u Tuzli, ali i u Srebreniku, Lukavcu, Živinicama, Gračanici, Kalesiji…

Tako su protiv Borca bili 12.igrač u pravom smisli, jer su tokom svih 90 minuta davali nesebičnu podršku Bošnjakovićevim momcima, koji su kontra Banjalučana dali i posljednji atom snage, te pokazali kako se bori za klupske boje.

Tuzla City je jedan od rijetkih a možda i jedini sportski kolektiv koji mladim selekcijama ne naplaćuje članarinu za treniranje, u kojem svakodnevno vježba blizu 300 djece i omladine. Na taj način se klub na mjesečnom nivou odriče prihoda od blizu 15.000 KM.

Oni su također na ovome meču zajedno sa svojim roditeljima bili dodatan vjetar u leđa Ubiparipu, Husejinoviću, Ramiću, Crnkiću, Efendiću, Sesaru…, te im se Klub na tome neizmjerno zahvaljuje.

press Služba FK Tuzla City

 

Podjeli: