Petrović i Šukilović pred početak drugog dijela sezone.

  • 8. Januara 2024.
  • 756 Pregleda

Pred početak drugog dijela sezone 2023/24 obavljena je press konferencija na stadionu Bare Simin Han.
Klub je predstavio i novog trenera – Slavka Petrovića
Klub je iznio svoje planove za pripreme i pripremne utakmice.
Ekipa će prvi dio priprema obaviti u Tuzli do 20.01.2024. Nakon toga ekipa ide za Tursku gdje će odraditi pripreme uz pripremne utakmice.

PRIPREMNE UTAKMICE:

21.01. FC PH Taskent

24.01. FC Levski

29.01. FK DEČIĆ

01.02. NK Maribor

“Evo mene ponovo Bosni poslije jedne pauze u Srbiji od godinu dana tako da drago mi je da sam došao u klub u kojem je već jednom bila mogućnost prije par godina da dodjem. Sada sam u suštini tu, u jednoj možda nezavidnoj situaciji i teškoj situaciji ali preuzimao sam klubove i u težim situacijama pa smo to riješavali pozitivno. Sigurno je u Tuzla Cityu iza svakog trenera drago raditi jer predsjednik Husić mnogo želja trenerima ispunjava i da će i sa mnom biti tako. Jednostavno da se odradi jedan prelazni rok koji će nam pomoći da ne čekamo možda zadnje kolo da se spašavamo nego mnogo ranije. Pred nama je sigurno mnogo rada. Ovdje smo do 20. Januara, taj dan krećemo u Budimpeštu, iz Budimpešte letimo za Antaliju. U Beleku smo do 03. Februara. Zaista pripreme za moj pojam pripreme jako kratke jer ja volim da odradim pripreme od 6 nedelja gde imamo uvodni ciklus od 2 nedelje gde je dosta atletike, 2 nedelje gde se radi negde u toplijim krajevima i 2 nedelje ekipa se osvežava i dovodi se na neki vrhunac pred početak prvenstva. Mi imamo 4 nedelje i 4 dana. Nadam se da ćemo to dobro iskoristiti. Ne možemo sigurno sve to upakovati, odraditi što je možda trebalo da se odradi ali ipak će biti dovoljno da ekipu dovedem u jedan dobar stadium i da ona bude u suštini spremna za napore koji nas očekuju. Već 10. Februara imamo Kup utakmicu protiv Veleža u Mostaru i mi ćemo sigurno pokušati ne samo da spasimo klub od ispadanja nego ćemo pokušati da doguramo što je dalje moguće u Kupu BIH. Za to sigurno skautirat ćemo sad ovih sledećih dana ekipu da vidimo gde šta fali, gde možemo da nadjemo adekvatne zamene. Ja sam sigurno trener koji u ovoj situaciji nijednog igrača neće dovesti koji nije pojačanje za prvih 11. Ima ovde dosta kvalitetnih igrača koji treba da se probude i oni koji budu došli to moraju biti igrači koji će pomoći i biti u prvih 11. 17. Kreće prvenstvo, opet teško gostovanje s Borcem Banja Luka ali nadam se da ćemo se uz jedan dobar rezultat u Kupu osposobit da dobijemo jednu jako dobru atmosferu u klubu i da nas ta atmosfera ponese i donese tamo gde bi naša velika želja bila. Da se možda nekako dograbimo do tog 6. Mesta ali o tom po tom. Prvo treba prve prepreke savladati tako da mirnije udjemo u onih 11 zadnjih utakmica poslije uvodne 4 utakmice koje ćemo odraditi.”Rekao je Petrović.

“Kao što šef kaže pripreme će trajati jako kratko. Već nas očekuje prva utakmica za mjesec dana protiv ekipe Veleža, Kup utakmica. Sigurno da mi ne možemo biti zadovoljni sa prošlom polusezonom. Danas krećemo sa pripremama i nadam se da ćemo što bolje ući u prvenstvo, što prije sa dobrim rezultatima ući u mirnu luku kako bi obezbijedili naše ciljeve prije završetka sezone.” Rekao je Šukilović.

press FK Tuzla City

Podjeli: