Plavi bolji od Zvijezde 09

  • 3. Februara 2021.
  • 387 Pregleda

U trećoj pripremnoj utakmici uoči nastavka sezone, fudbaleri Tuzla Cityja savladali su Zvijezdu 09 sa 2:0.

U meču koji je odigran na malom i neravnom terenu u blizini Bijeljine, Musemić je startao sa ovom postavom: Fejzić – Nukić, Morris, Barišić, Lučić – Karjašević, Brkić – Mišić, Doffo, Džafić – Ubiparip.

Nakon zanimljivih prvih pola sata gdje smo gledali dinamičan meč te dobre prilike na obje strane, Plavi su poveli u 31.minuti.

Korner sa lijeve strane je izveo Džafić, lopta je došla do Morisa koji se najbolje snašao u gužvi i pogodio sa 10 metara gol za 0:1.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena, domaćin je i drugi puta vadio loptu iz svoje mreže. Lučić je iščačkao loptu na lijevoj poprečnih liniji, odigrao za Doffa koji pronalazi Ubiparipa a ovaj pogađa za 0:2.

U finišu prvog dijela se povrijedio Nukić kojeg je na desnom boku zamijenio Đerić, koji je zadnju liniju činio u drugom dijelu zajedno sa Kostićem, Mehidićem i Durakovićem, a na golu je bio Muminović.

Ispred njih su ordinirali Hasanović i Rustemović te Maksimović, a u napadu Badji, Crnkić i Ramić.

Ovaj ofanzivni trojac stvorio je nekoliko dobrih prilika koje nisu realizirane, a najbolju je imao Maksimović kada je uhvatio volej na 12 metara, ali i golman Zvijezde 09 je sjajno reagovao, pa je susret okončan rezultatom iz prvog dijela, Zvijezda 09 – Tuzla City 0:2.

press Služba F.K.Tuzla City

Podjeli: