Plavi do kraja godine u sva tri meča na Tušnju

  • 23. Novembra 2019.
  • 391 Pregleda

Do kraja 2019.godine fudbalerima Tuzla Cityja ostala su još tri meča.

Zanimljivo je da će sva tri igrati na Tušnju. Protiv Čelika 23.11.2019.godine, zatim sedam dana kasnije protiv Slobode (kao gost) te kontra Širokog u prvoj sedmici decembra.

Nakon što su Plavi zapali u krizu, nema sumnje kako je ovo dobra prilika da se godina okonča pozitivnim rezultatima.

Čelik je dobro otvorio sezonu ali što je sezona odmicala rezultati su bili sve slabiji. Posebno na gostujućim utakmicama. Dodatno im je otežana situacija zbog oduzimanja bodova i nisu u sjajnoj situaciji. Ono što je interesantno da u duelima Tuzla City i Čelika do sada nije bilo pobjednika i svi mečevi su završeni remijem. Ovo je prilika da se prekina taj niz.

Gradski derbiji su uvijek neizvijesni. Imaju više naboja od ostalih utakmica ali se uvijek na kraju okončaju korektno. U prvom krugu gradski derbi sa Slobodom je pripao Plavima, a ako Baljićevi momci prevaziđu poteškoća, nova tri boda nisu daleko.

Plavi su ove sezone bili bolji i od Širokog. I to na Pecari. Bilo je to najbolje drugo poluvrijeme Tuzlaka ove sezone. S obzirom da i Široki nije na nivou prethodnih sezona, osvajanje bodova protiv ekipe s Pecare je izgledno, gdje bi se na najbolji mogući način okonačala 2019.godina.

press Služba FK Tuzla City

 

Podjeli: