Plavi otvaraju proljeće kod aktuelnog prvaka

  • 21. Februara 2020.
  • 333 Pregleda

Fudbaleri Tuzla Cityja odradili su popodnevni trening u Tuzli a potom se zaputili prema Sarajevu.

U subotu od 17 sati i 30 minuta na stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, izabranici Elvira Baljića proljeće otvaraju kod aktuelnog prvaka i jesenjeg šampiona.

U busu nema Voje Ubiparipa zbog tri žuta kartona te Nermina Crnkića zbog povrede. Ostali su na raspolaganju treneru Elviru Baljiću.

U odnosu na jesen, može se reći kako su Plavi snažniji. Konkurencija je znatno veća što garantuje kvalitetu više.

Badara je osnažio vrh napada, Kulović krilnu poziciju a Arežina i Maksimović vezni red, dok su zadnju liniju ojačali Leković i Ivković.

Uz nosioce igre iz jeseni novajlije bi trebale podići nivo igre Plavih i donijeti im željeni rezultat.

Uprava je svoj dio posla odradila. Konkurencija je jača, kvalitete ima više, pripreme su odrađene u ponajboljim uslovima koje sebi jedan klub može priuštiti i sada je sve na onima koji su na terenu.

Prvi izazov za Tuzla City je bordo tim, o kojem ne treba previše trošiti riječi. Sarajevo je protiv svake ekipe na Koševu favorit na papiru.

Zimus su dobili također nekoliko novih imena a među njima je stigao i trener Vinko Marinović, kojem će duel protiv Plavih biti debi pred domaćim navijačima u zvaničnim utakmicama.

Badara, Kulović, Nukić, Arežina, Maksimović, Efendić, Sesar i društvo potrudit će se da mu ga pokvare. Hoće li u tome uspjeti, saznat ćemo u subotu nešto prije 19 i 30.

press Služba F.K. Tuzla City

Podjeli: