Plavi se iz Konjica vratili sa tri boda

  • 22. Maja 2023.
  • 532 Pregleda

Fudbaleri Tuzla Citya savladali su jednog od direktnih konkurenata u borbi za opstanak, ekipu Igmana i to sa minimalnih 0:1 u Konjicu.

Tuzlaci su stigli domaćinu na noge nešto oslabljeni i to bez golmana Fejzića, kao i kartoniranih Mehidića i Hasanbegovića, ali su uspjeli do minimalne ali vrijedne pobjede.

Krenuo je Bošnjaković ispred Barcole sa Šukilovićem i Nikitinom na stoperskim, te Ćorićem i Čelikovićem na bekovskim pozicijama. U vezi su ordinirali Karjašević i Gavrić defazivno a Karić nešto ofanzivnije, Nukić i Kuzmanović na krilima te Hadžić u špicu.

Upravo je ovaj posljednji bio junak meča.

Samo što je utakmica krenula, tačnije u 4.minutin Plavi su poveli. Čeliković je izveo aut za Karića, ovaj kratko odigrao pas sa Kuzmanovićem koji gura loptu za Hadžića, a iskusni napadač sjajno pogađa suprotni ugao za 0:1.

Zbunjeni domaćini mogli su biti ubrzo potpuno “nokautirani” da je Nukić imao malo više koncentracije u dva navrata, ali su njegove pokušaje zuustavili prvo stoper Dupovac a zatim i golman Elezović.

Potom su domaćini preuzeli inicijativu a najbolju priliku su imali kada je Hebibović sa 16 metara pogodio prečku.

U nastavku meča Bošnjaković osvježava ekipu sa dvojicom Pantelića. Dušan mijenja kartoniranog Karjaševića a Đorđe ulazi umjesto Nukića.

Konjičani su do kraja meča imali blagu inicijativu, a Plavi se organizirano branili i vrebali šansu iz kontre, gdje su u dva-tri navrata Kuzmanović, Đorđe Pantelić i Karić moglo potvrditi pobjedu.

Krajem meča priliku su još dobili Subašić i Ivaniadze koji su dali doprinos u velikoj pobjedi.

Ostalo je još jedno kolo kada narednog vikenda Plavi u Srebreniku dočekuju aktuelnog prvaka Zrinjskog. Za konačnu potvrdu opstanka trebat će im pobjeda a u nekim opcijama i jedan, zavisno od drugih rezultata.

press Služba F.K.Tuzla City

 

Podjeli: