Plavi žele na terenu potvrditi veći kvalitet

  • 27. Septembra 2020.
  • 182 Pregleda

Pred fudbalerima Tuzla Cityja je duel s gradskim rivalom Slobodom.

Iako pobjeda u ovoj utakmici donosi tri boda kao u svakoj drugoj, ona ipak ima malo drugačiju konotaciju od duela s drugim protivnicima, jer i jedni i drugi žele biti prvi u gradu.

Tradicija je na strani Slobode a kvalitet na strani Tuzla Cityja. Iako u ovakvim mečevima često i to ne bude dovoljno, međutim, izabranici Zlatana Nalića žele i na terenu da potvrde veći kvalitet, da pokažu kako individualni kvalitet mogu pretočiti u timski i tako svojoj ekipi donijeti pobjedu.

Trener Zlatan Nalić na raspolaganju ima najjači tim. U ekipu se vraća i stoper Barišić koji je propustio duel u Banja Luci.

Poraz od Borca je već davno arhiviran i sve su misli usmjerene u nedjeljni gradski derbi.

S druge strane Crnogorac ima jedan mlad i poletan tim, željan dokazivanja. Manjak kvaliteta pokušat će nadomjestiti trkom i zalaganjem, a hoće li im to uspjeti, ostaje da se vidi u nedjelju nešto prije 20:00 sati. U prošlom kolu protiv Sarajeva na Tušnju im to nije bilo dovoljno.

Zanimljivo je da će večeras tu biti igrača koji su nosili dresove i jednog i drugog kluba. Iz Slobode su to Husejinović, Beganović i Mujkić a u redovima Tuzla Cityja su to Muminović, Rustemović i Kostić.

Najveći minus večerašnjeg duela je taj što će se igrati bez prisustva publike, a sigurno bi njihovo prisustvo dalo ovome meču još jedan dodatan ton. No, šta je tu je, nadamo se skorom povratku navijača na stadione.

Sretno Plavi!

press Služba F.K.Tuzla City

 

Podjeli: