Poraz kadeta, remi pionira protiv Mladosti

  • 9. Maja 2019.
  • 523 Pregleda

Kadetska  selekcija doživjela je poraz 2:5 dok su pioniri našeg kluba remirirali 2:2 s vršnjacima iz Mladosti u okviru Omladinske Premijer lige BiH.

Selekcija do 15 godina nastupila je u sljedećem sastavu: Hamzić, Muminović, Husić, Kamberović, Kasumović, Sakić, Razić, Sejdinović, Huseinović, Bajrić, Šehić. Još su igrali: Azirovac, Hamzić, Johić, Nezirovac i Muratović.

Izabranici Mensura Dedića uspjeli su da se vrate iz rezultatskog minusa jer su gosti poveli u 5.minuti preko Polovine, a Tuzla City je izjednačio odmah u sljedećem napadu preko Kamberovića. Potom je Dedićev tim poveo u 32.minuti preko Kasumovića ali su gosti uspjeli do boda kada je mrežu Hamzića pogodio Jašarspahić.

U meču selekcija do 17 godina ekipa Mladosti je bila upsješnija te je slavila sa 2:5. Za domaće su strijelci bili Cvjetković i Mehmedović a za goste su pogađali Goralija, Jašarspahić, Sekovac i dva puta Čago.

Za Mujićev tim su nastupili: Avdić, Redžić, Mehmedović, Dedić, Požegić, Šljivić, Ahmetović, Cvjetković, Mujkić, Čabrić, Imamović. Još su igrali: Mešanović, Skopljak, Ibrišević, Mujkanović, Kosanić.

press Služba FK Tuzla City

Podjeli: