Starčević zadovoljan igrom i zalaganjem ali ne i bodom

  • 2. Decembra 2018.
  • 272 Pregleda

Nakon remija u Ugljeviku, trener Slobodan Starčević imao je razloga da bude zadovoljan igrom ali ne i rezultatom.

– Od prvog minuta smo se postavili napadački sa željom da dođemo do pobjede. Zabili smo gol odmah na početku meča, nismo iskoristili dvije šanse a onda smo kažnjeni golom za izjednačenje. Drugo poluvrijeme smo nastavili da igramo našu igru, imali smo inicijativu, dobro smo odgovorili na tranziciju domaćina koji je tu jako opasan. Možda nismo imali ni sreće jer Ubiparip od četiri šanse nije iskoristio nijednu. I tu ostaje žal što godinu nismo završili sa još dva boda što bi nas smjestilo na sedmo mjesto. Odmah moram da kažem da nismo zadovoljni brojem osvojenih bodova, ali da igra protiv Zvijezde 09 nam daje za pravo da se na proljeće možemo nadati boljem položaju na tabeli, kaže Starčević.

S druge strane njegovog kolega Darko Nestorović morao je na kraju da bude zadovoljan s bodom, s obzirom da njegova ekipa u drugom dijelu nijednom nije ozbiljno zaprijetila vratima Fejzića.

– Prije utakmice sam kazao da Tuzla City ima odličnu ekipu. Primili smo vrlo rano gol, gdje naša zadnja linija nije dobro odreagovala. Potom smo pokušali da igramo na ovom teškom terenu gdje smo uspjeli da dođemo do izjednačenja. U nastavku meča po ovom teškom terenu obje ekipe su želje da dođu do pobjede ali nisu uspjele. Na kraju mi možemo biti zadovoljni ovim bodom, kaže Nestorović.

Na kraju 2018.godine Zvijezda 09 ima jedan bod više od Tuzla Cityja, gdje se ekipa iz Semberije nalazi na osmom a Tuzlaci na desetom mjestu.

press Služba FK Tuzla City

 

 

Podjeli: